Jeg har fotograferet siden jeg var 11 år. Min storesøster fik i konfirmationsgave et nyt kamera. Efterfølgende overtog jeg hendes gamle kamera. Det var i 1974. Et Agfa ISO-Rapid point-and-shoot kamera. Mit allerførste og eget kamera – jeg var stolt 😉

Mange af mine første billeder var s/h billeder, som jeg selv fremkaldte og forstørrede i mørkekammer med fremkalder- og fixervæsker.

De første mange år som fotograf var med kameraer uden automatik. Så jeg har måtte lære de grundlæggende principper og indstillinger for et kamera. Jeg havde en god læremester i min far. Det har givet mig en god og grundlæggende forståelse for de parametre der er vigtige for at have kontrol over kameraet og skabe de billeder jeg ønsker.

I 2008 etablerede jeg en fotoklub i Århus – Fotoklubben ISO8000 – som i dag er en af landets største klubber. Jeg har over de seneste 10 år gennemført rigtig mange kurser og workshops i klubben. I den forbindelse har jeg mødt rigtig mange fotointeresserede mennesker og fået en god indsigt i hvilke emner og temaer der er relevante at arbejde med, for at forbedre sine fotografiske evner..

Rigtig mange mennesker har rigtig gode kameraer med masser af spændende funktioner og muligheder. “Desværre” har kameraerne også så mange funktioner, at det kan være svært at overskue de vigtigste og mest grundlæggende funktioner.

Det synes jeg er ærgerligt. I bund og grund er det slet ikke så kompliceret at lære de mest grundlæggende ting.

Jeg vil rigtig gerne bidrage til, at flere får mere kontrol over deres kameraer og derved – forhåbentlig – oplever større glæde og laver bedre billeder med deres kameraer.

Derfor udbyder jeg disse grundlæggende fotokurser.

Det der er karakteristisk for mine kurser er, at de indeholder rigtig meget hands on og praktiske øvelser.

Der vil selvfølgelig også være noget teori for at lære at forstå de grundlæggende principper. Men de fleste timer går med at træne og øve. Det er min erfaring, at det er den bedste måde at lære grundlæggende fotografering på.

Udover min fotointeresse og -erfaring, så har jeg solid og mangeårig erfaring med at undervise i mit arbejdsliv og i min fritid som faldskærms-, ski- og modelflyveinstruktør.

Læs evt. mere om mig her: www.larsthomsen.dk.